Сторінка студентів

 

Відгуки про
навчання
 

Праця студентів

Письмові роботи студентів

 
 
 
 

Відгуки про навчання

"Дякую Богу за можливість навчатися в семінарії. Це для мене був благословенний, хоча й нелегкий час. За цей час я навчилася більше вивчати Слово Боже, молитися, пізнавати Бога. Це навчання дуже допомагає у моєму служінні, у розумінні служіння мого чоловіка."

Галина Терещенко, координатор жіночого служіння Союзу ХВЄ по Тернопільській області

 

"Я дуже задоволений, що є семінарія і що є можливість навчатися. Дякую за це Богу. Я взяв дуже багато для свого духовного росту, змінилося моє бачення на багато розумінь. У мене з'явилося багато нових друзів."

Михайло Свідніцький, пастор церкви ХВЄ с. Хмелівка Теребовлянського р-ну Тернопільської обл.

 

"Я дякую Господу, що я міг навчатися в ТБС. Це стало поштовхом для мене краще пізнавати нашого Господа. Я дуже багато чого навчився і ця наука відкрила мені двері для праці у винограднику Божому."

Степан Юзюк, пастор церкви ХВЄ с. Сураж Шумського р-ну Тернопільської обл.

 

"Навчання в семінарії допомогло мені глибше зрозуміти мету Біблії, її вивчення, а також розуміння і як це передати людям. Це допомогло мені бути більш вдумливим до передачі істин Писання. Вивчення історії Церкви дало мені змогу краще розуміти християнство в часі і причини протиріч. Доктрини Біблії дали мені бачення духовних істин і використовувати їх в повсякденному житті.
Вдячний Богу і працівникам за духовні підкріплення під час сесій. Я переживав зворушливі благословення."

Ростислав Дідук, диякон церкви ХВЄ с. Сураж Шумського р-ну Тернопільської обл.

 

"Перш за все, я дуже вдячний працівникам семінарії за те, що вселили бажання вчитися, а понад все - шукати Бога. На протязі навчання була дана величезна кількість знань, що спонукала далі вчитися. Я отримав чимало інформації, необхідної в служінні. Саме навчання дало бажання бути відповідальнішим"

Олег Кушнір, євангельська церква "Христос для всіх" м. Чортків Тернопільської обл.

 

"Навчання в цьому закладі збудувало мене, повністю змінило мої відносини з Богом, моє відношення до служіння і місіонерської діяльності. Важко переоцінити значення навчання в цьому закладі - моє життя змінилося, моє бачення змінилося, мої стосунки з оточуючими кардинально змінилися."

Ольга Кушнір, євангельська церква "Христос для всіх" м. Чортків Тернопільської обл.

 

"Навчання в семінарії зміцнило мій духовний стан і віру в Бога. Семінарія допомогла глибше зрозуміти і пізнати Слово Боже і Божу любов до нас, грішних людей. Завдяки навчанню в ТБС я зрозумів, що необхідно довіряти Богу все своє життя. Воно допомогло мені стати тим, ким я є.
На початку навчання мені було нелегко, але завдяки викладачам і працівникам семінарії я навчився долати всі перешкоди. Навчання додало мені наснаги до дії. Після кожної сесії у було бажання ділитись Словом Божим з людьми, говорити їм про спасіння та вічне життя."

Іван Ганенко, церква ХВЄ с. Темногайці, Шумського р-ну Тернопільської обл.

 

"Коли ти думаєш, що в усьому правий, то ти помиляєшся навіть у цьому. Непомильним є лише Господь і Його Святе Слово – Біблія, хоча і її ми не завжди вміємо правильно тлумачити. Під час навчання У ТБС я навчився не тільки читати Писання, але й досліджувати та застосовувати його істини у своєму повсякденному житті."

Віктор Сидій, Перша церква ХВЄ м. Тернопіль, директор НШ, викладач, проповідник

 

"Щиро дякую Богу за семінарію! Дивлячись назад, я усвідомлюю, який вплив на мій духовний стан Бог зробив через неї. Два з половиною роки навчання замінили мені 10 років самостійного пізнання Бога. Я зрозумів, що Бог хоче, щоб ми прикладали зусилля в пізнанні Його величі.
Зараз ми до кінця не розуміємо, який вклад робить семінарія в душі студентів, а зрозуміємо це, коли почнемо пожинати плоди. Робіть і надалі цю добру справу."

Володимир Гук, церква ХВЄ с. В.Глибочок Тернопільського р-ну

 

"Бог через викладачів семінарії показав, як має бути побудована проповідь, щоб вона зрозуміліше проникала в серця людей. Бог багато говорив до мого серця і багато відкривав зі Слова Божого духовних цінностей."

Петро Шмигельський, церква ХВЄ с. Більче Золоте Борщівського р-ну Тернопільської обл.

 

"Вже будучи біля 10 років в християнському служінні (декілька останніх з них – виконуючи служіння пастора), я відчув в своєму серці бажання та усвідомив необхідність продовжувати вчитися. І хоча на той момент я вже багато років провів в навчанні (училище, вуз, різні курси, навчання в Російсько-Українському біблійному інституті, постійна самоосвіта в останні роки через християнську друковану, аудіо- та відеопродукцію, різні семінари), бажання продовжувати саме християнську освіту не залишало мене. Впевнившись в тому, що це бажання вкладає в моє серце Господь, я став задумуватись над питанням, де продовжити навчання. Спочатку я думав поступати в Київську теологічну семінарію (Глуховського), оскільки до нас в церкву приїжджали студенти з деканом цієї семінарії і запрошували бажаючих поступати в цю семінарію. Проте через віддаленість від місця проживання та деякі організаційні та матеріальні фактори - це виявилось для мене надто складно. Але взнавши, що в моєму Тернополі теж існує біблійна семінарія, і вона проводить набір студентів на перший курс навчання, я оформив і подав необхідні документи. Після  успішної здачі вступних іспитів, восени 2004 року мене зарахували студентом першого курсу семінарії на факультет християнської освіти (на вибір факультет вплинули рекомендації старших служителів церкви), а на початку 2005 року приступив до навчання.

Я зовсім не шкодую про те, що поступив навчатися саме в Тернопільську біблійну семінарію. Можу засвідчити, що навчально-освітній рівень в семінарії досить високий (чого, власне, я і шукав в учбовому закладі). Лекції читають кваліфіковані викладачі з України та з-за кордону. Іноді непростими, але цікавими і корисними є завдання на самостійне опрацювання між сесіями. Деякі з набутих за цей короткий час знань вже зараз часто використовую в практичному служінні в церкві, зокрема в процесі приготування і виголошення проповідей, проведенні навчальних семінарів для віруючих, організації роботи деяких служінь. За час навчання не лише пізнав багато нового, але рік навчання допоміг систематизувати і поглибити раніше набуті біблійні, історичні та інші знання.

Для мене є радістю та благословенням зустрічі і спілкування з викладачами семінарії в період між сесіями. Окрім передачі богословських знань, служителі семінарії дбають і про особисті духовні, душевні і навіть тілесні потреби студентів. Якщо ви потрапите на обід, то переконаєтесь в цьому самі. Також до послуг студентів є хороша бібліотека з значною кількістю цікавих і корисних книг, які не завжди можна дозволити собі придбати, а іноді взагалі важко відшукати де-небудь.

Радив би тим християнам (особливо служителям), які мають в своєму серці бажання вчитись, щоб „те передати вірним людям, що будуть спроможні й інших навчити” (2Тим. 2:2), спробувати реалізувати своє бажання в Тернопільській біблійній семінарії. І, на закінчення, скажу ще одне: окрім знань, ви можете знайти тут ще й багато хороших друзів. Спробуйте!"

Анатолій Телев'як, пастор церкви „Світло для світу” с. М. Ходачків Тернопільського р-ну

 

   На верх

 
   
 

Головна  |  Новини  |  Про ТБС  |  Абітурієнтам  |  Студентам  |  Випускники  |  Фотогалерея  |  Посилання

Сторінка студентів  |  Історія  |  Програми  |  Викладачі  |  Бібліотека  |  Молитовні прохання  |  Контакти

© 2011 Тернопільська Біблійна Семінарія

Designed and hosted by www.LikeW.com